Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka elektrické energie pro statutární město Děčín a jím zřízené organizace
Odesílatel Ing. Věra Havlová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.02.2014 11:55:26
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Zadavatel v odpovědi na na dotazy uvádí:
ad 1) Zadavatel si je vědom skutečnosti, že oznámení o přerušení dodávek elektřiny je zákonnou povinností provozovatele distribuční soustavy, nicméně vzhledem k důležitosti, kterou tato informace pro zadavatele má, požaduje, aby byl o přerušeních informován i obchodníkem.

ad 2) 2) Tímto bodem je myšlena kontrola výše a charakteru odběrů a vhodnosti zvolených distribučních sazeb s návrhem zákazníkovi na jejich úpravu. V případě změny sazby (po odsouhlasení se zákazníkem) zajistit změnu sazby u distributora.

ad 3) hodinové odběrové diagramy obsahuje Příloha č. 5, která je poskytována uchazečům na vyžádání v sekci zadávací dokumentace veřejné zakázky

Ing. Věra Havlová
ved.odd. veřejných zakázek

Původní zpráva

Datum 14.02.2014 13:31:30
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Dobrý den,

prosíme o poskytnutí dodatečných informací k níže uvedeným bodům:

1) V ZD v příloze č. 7 v bodě 1.12. i) zadavatel uvádí „závazek dodavatele zajistit oznámení zadavateli o plánovaném přerušení dodávek z důvodu na straně provozovatele distribuční soustavy, a to vždy v souladu s příslušným právním předpisem (vyhláškou ERÚ). Oznámení o plánovaném přerušení dodávek poskytuje příslušný provozovatel distribuční soustavy v souladu se zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon).

2) V ZD v příloze č. 7 v bodě 1.12. j) zadavatel uvádí závazek dodavatele provádět kontrolu odběrů na jednotlivých odběrných místech a zajistit komplexní komunikaci a zpracování dokumentace (podkladů) v komunikaci s provozovatelem distribuční soustavy, a to dle požadavků zadavatele. Prosíme o vysvětlení, jak je myšleno „provádět kontrolu odběrů na jednotlivých odběrných místech“? A to především z důvodu, že měření elektřiny provádí provozovatel distribuční soustavy v souladu s vyhláškou 82/2011 Sb. o měření elektřiny a o způsobu stanovení náhrady škody při neoprávněném odběru, neoprávněné dodávce, neoprávněném přenosu nebo neoprávněné distribuci elektřiny nikoliv obchodník.


3) Prosíme o zaslání hodinových odběrových diagramů ve formátu excel k veřejné zakázce „Dodávka elektrické energie pro statutární město Děčín a jím zřízené organizace“.


Děkuji.