Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Údržba veřejného osvětlení a dopravní světelné signalizace
Odesílatel Ing. Věra Havlová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.02.2016 17:36:04
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

V čl. XI. Odst. 8 smlouvy o dílo je uvedeno:
V případě, že zhotovitel poruší kteroukoli povinnost uvedenou v bodu 1.6. článku VII, je povinen zaplatit objednateli smluvní pokutu ve výši 9 000,- Kč za každý započatý den prodlení.
Ustanovení čl. VII odst. 1.6. smlouvy o dílo včetně návětí zní:
Zhotovitel se zavazuje, že poskytování služeb dle této smlouvy budou přímo vykonávat výkony osoby uvedené v Příloze č. 2 této smlouvy. Zhotovitel je oprávněn konkrétní osoby uvedené v Příloze č. 2 této smlouvy nahradit jinými osobami s tím však, že tyto nové osoby musí mít splňovat předpoklady pro výkon této činnosti v rozsahu, který je uveden čl. 6.2. kvalifikační dokumentace, která sloužila k výběru zhotovitele dle této smlouvy (tj. k veřejné zakázce zveřejněné ve Věstníku veřejných zakázek pod číslem zakázky 516978). Na vyžádání objednatele je zhotovitel povinen předložit objednateli písemné doklady k prokázání splnění povinnosti dle první věty tohoto bodu 1.6 v rozsahu stanoveném shora uvedenou zadávací dokumentací do 7 dnů od vyžádání.
V tomto ustanovení čl. VII odst. 1.6. jsou tak obsaženy dvě povinnosti zhotovitele:
1. Poskytovat služby objednateli prostřednictvím osob s požadovanou kvalifikací stanovenou v kvalifikační dokumentaci k VZ
2. Na vyžádání objednatele prokázat, že skutečně osoby poskytující služby skutečně požadovanou kvalifikaci splňují
Za porušení kterékoli z těchto povinností se dle ust. čl. XI. Odst. 8 smlouvy o dílo zhotovitel zavazuje zaplatit smluvní pokutu ve výši 9 000,-Kč za den prodlení.

Původní zpráva

Datum 23.02.2016 16:04:39
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Věc: Žádost o dodatečnou informaci k zadávacím podmínkám pro veřejnou zakázku Údržba veřejného osvětlení a dopravní světelné signalizace zadavatele Statutární město Děčín, Mírové náměstí 1175/5, 405 38 Děčín IV, IČO: 00261238 dle ustanovení § 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

Vážení,
níže zasíláme dotazy týkající se textu návrhu smlouvy, který je součástí zadávacích podmínek výše uvedené veřejné zakázky a prosíme o objasnění uvedených ustanovení.
Zadavatel v čl. XI. odst. 8 textu návrhu smlouvy o dílo stanovil smluvní pokutu ve výši 9.000,- Kč za každý započatý den prodlení v případě, že zhotovitel poruší kteroukoli povinnost uvedenou v bodu 1.6. článku VII.
Bod 1.6. článku VII textu návrhu smlouvy o dílo uvádí: "Zhotovitel se zavazuje, že poskytování služeb dle této smlouvy budou přímo vykonávat výkony osoby uvedené v Příloze č. 2 této smlouvy. Zhotovitel je oprávněn konkrétní osoby uvedené v Příloze č. 2 této smlouvy nahradit jinými osobami s tím však, že tyto nové osoby musí mít splňovat předpoklady pro výkon této činnosti v rozsahu, který je uveden čl. 6.2. kvalifikační dokumentace, která sloužila k výběru zhotovitele dle této smlouvy (tj. k veřejné zakázce zveřejněné ve Věstníku veřejných zakázek pod číslem zakázky 516978). Na vyžádání objednatele je zhotovitel povinen předložit objednateli písemné doklady k prokázání splnění povinnosti dle první věty tohoto bodu 1.6 v rozsahu stanoveném shora uvedenou zadávací dokumentací do 7 dnů od vyžádání."
Domníváme se správně, že výše uvedená smluvní pokuta je vázána na porušení, resp. prodlení zhotovitele s předložením písemných dokladů k prokázání splnění povinnosti dle první věty bodu 1.6 překračujícím 7 dnů od vyžádání?