Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zpracování analýzy rizik – skládka Orlík III.
Odesílatel Petra Šivrová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.05.2016 16:58:43
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Dodatečné informace ze dne 18.5.2016
Pro účel zpracování nabídky na veřejnou zakázku s názvem "Zpracování analýzy rizik – skládka Orlík III." Vás žádáme o zodpovězení následujících dotazů:

DOTAZ (1):
Bude zadavatel organizovat prohlídku lokality? Je skládka Orlík III veřejně přístupná, a může tedy uchazeč navštívit lokalitu samostatně?
ODPOVĚĎ:
Zadavatel nebude organizovat prohlídku místa plnění. Skládka není veřejně přístupná.


DOTAZ (2):
Součástí dostupných podkladů není položkový výkaz – výměr, není tedy jasný rozsah prací, které jsou předmětem veřejné zakázky. Poskytne zadavatel dodatečně výkaz – výměr, nebo má být sestaven uchazečem?
ODPOVĚĎ:
Zadavatel nebude poskytovat položkový výkaz výměr. Analýza rizik bude zpracována v souladu s požadavky Metodického pokynu MŽP ČR pro analýzu rizik kontaminovaného území z března 2011 včetně všech jeho příloh.


DOTAZ (3):
V zadávací dokumentaci je zmiňována Prosetínská štola P-11 jako místo sledování podzemních vod vystupujících z prostoru skládky. Prosíme o zveřejnění podrobnější dokumentace Prosetínské štoly.
ODPOVĚĎ:
Prosetínská štola je monitorovací bod určený KÚÚK k monitoringu vod pod skládkou Orlík. Nachází se v obci Prosetín. Je to betonová štola dlouhá cca 20 m, ze které volně vytéká voda. Žádná dokumentace není k dispozici, jelikož zadavatel není vlastníkem (pravděpodobně SČVaK). Dle sdělení technika skládky je zde prováděn pravidelný monitoring kvality vody.


DOTAZ (4):
Pro účel zpracování nabídky na veřejnou a pro následné vypracování analýzy rizik je zásadní existence vrtů na lokalitě. Jsou na lokalitě i jiné vrty než ty, které jsou předmětem probíhajícího monitoringu? Ze Zprávy o výsledcích monitorování kvality podzemních, povrchových a průsakových vod za rok 2015, respektive její přílohy jedna je zřejmé, že ano (např. vrt HV-8, HV-9). Žádáme o poskytnutí přehledu existujících vrtů na lokalitě s uvedením jejich hloubek, výstroje, úrovní hladiny podzemní vody, popřípadě o zveřejnění materiálu, ze kterého by byly tyto informace patrné (možná Analýza rizik z roku 1997).
ODPOVĚĎ:
Pro účely monitoringu skládky se využívají pouze vrty MHV-3, PV-2B, BO-1.
Je možné, že se v lokalitě nacházejí i další vrty, které se ovšem nijak nevyužívají a nejsou o nich žádné informace.


DOTAZ (5):
V roce 1997 byla společností Exist s.r.o., Ústí nad Labem vypracována riziková analýza pro skládku Orlík III. Dále byl v roce 1997 vypracován projekt řešící asanaci stávající řízené netěsněné skládky TKO Orlík III z důvodů omezení jejího negativního vlivu na ŽP (A. S. A. Brno). Je možné zveřejnit tyto materiály? Pokud existuje, je možno zveřejnit i závěrečnou zprávu z provedené sanace? Jde hlavně o způsob odvodnění a překrytí tělesa skládky.
ODPOVĚĎ:
Zadavatel žádné tyto podklady nemá k dispozici.


DOTAZ (6):
V zadávací dokumentaci je zmíněno rozhodnutí Krajského úřadu Ústeckého kraje č. j. 101706/02/ZPZ/PZ-100. Prosíme o zveřejnění tohoto rozhodnutí.
ODPOVĚĎ:
Rozhodnutí Krajského úřadu Ústeckého kraje č. j. 101706/02/ZPZ/PZ-100 - viz příloha.


DOTAZ (7):
V zadávací dokumentaci je uvedeno, že skládka byla rekultivována terénní úpravou reliéfu skládky a následným překrytím povrchu nepropustnými vrstvami. Jaké je složení uvedených nepropustných vrstev? Je možno v tělese skládky provádět vrtné práce? Aby např. nedošlo k narušení případné folie.
ODPOVĚĎ:
Skládka je uzavřena minerálním a umělým těsněním (fólií). Vrtné práce, aniž by nedošlo k porušení těsnící fólie skládky, nejsou možné. Spodní těsnění skládky není provedeno.


DOTAZ (8):
Jaké jsou druhy uloženého odpadu? Pouze TKO, nebo i jiné odpady?
ODPOVĚĎ:
Dle dokumentu Stanovení podmínek péče o skládku po uzavření jejího provozu (viz rozhodnutí KÚÚK) je uložen komunální odpad, průmyslový odpad a popeloviny do třídy vyluhovatelnosti III bez odpovídajícího technického zabezpečení (roky 1990-1996), od roku 1996-1998 byla skládka určená pro ukládání inertních odpadů.


DOTAZ (9):
Je možno uvést bližší charakteristiku skládky (rozměry, mocnosti, popř. kubatura)?
ODPOVĚĎ:
Zadavatel nemá k dispozici potřebnou dokumentaci, přibližné rozměry lze odvodit z map.


DOTAZ (10):
Byl proveden geodetický záměr existujících hydrogeologických objektů? Pokud ano, prosíme o jeho zveřejnění.
ODPOVĚĎ:
Zadavatel neprováděl geodetický záměr.


DOTAZ (11):
Zadávací dokumentace neposkytuje dostatek údajů o směrech proudění podzemní vody. Pokud byla v minulosti zpracována mapa hydroizohyps, prosíme o její zveřejnění.
ODPOVĚĎ:
Zadavatel mapu hydroizohyps nemá k dispozici.


Přílohy
- Orlík - Kraj.pdf (1.34 MB)