Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zpracování projektové dokumentace – zateplení budovy ŠJ Sládkova v Děčíně
Odesílatel Petra Šivrová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 29.11.2016 12:06:02
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vysvětlení zadávacích podmínek ze dne 29.11.2016

Dotaz:
Stavebně technické posouzení objektu popř. zpracování prováděcí dokumentace na odstranění případných poruch ve stupni prováděcí projektové dokumentace , zateplení je však požadováno ve stupni DSP - dokumentace pro vydání stavebního povolení ?? Budou případné práce součástí zateplení ? nebo budou expedovány zvlášť ?

Odpověď:
Pokud budou stavebně – technickým posouzením objektu zjištěny statické poruchy nebo poruchy obvodového pláště, které by měly vliv na realizaci zateplení objektu, bude předmětem zakázky
i zpracování prováděcí dokumentace na odstranění těchto poruch. Dokumentace bude v rámci zakázky vedena samostatně včetně kontrolního rozpočtu a výkazu výměr. Tato položka je uvedena v návrhu smlouvy o dílo v čl. III odst. 1 - položka Stavebně - technické posouzení objektu, kde účastník uvede svou nabídkovou cenu.



Dotaz:
Je zadavateli znám materiál opláštění např. zda obsahuje azbest - v tomto případě je nutné provést odběr vzorků a vyhodnotit postup prací (azbest lze v daném případě předpokládat ) - máme tento fakt zohlednit v ceně nebo bude řešeno mimo ? ze zkušenosti z Ústí nad Labem je průzkum a vyhodnocení v cenové relaci cca 40.000,- Kč.

Odpověď:
Objekt je z části zděný (trakt B, část traktu A) a z části je tvořen jeho obvodový plášť lehkými sendvičovými panely DOROR, které jsou součástí montovaného systému KORD-B, ocel. skelet RD Jeseník (trakt C a I. NP traktu A). Dle výsledků měření ze dne 22. 08. 2012 zaměřeného na zjištění výskytu a koncentrace minerálních a asbestových vláken ve vnitřním prostředí nebyl zjištěn zvýšený výskyt těchto činitelů.


Dotaz:
Jaké podklady má investor k dispozici ?

Odpověď:
Zadavatel má k dispozici v digitální podobě původní projektovou dokumentaci z r. 1980, která ovšem není aktualizovaná. PD je k dispozici na profilu zadavatele na vyžádání.


Dotaz:
Ve smlouvě o dílo předpokládáte předání ověření dispozičního a rozměrového ověření, pro zpracování PENB je však nutné specifikovat místnosti a využití včetně shrnutí zdrojů energie pro vyhodnocení energetické náročnosti budovy !!

Odpověď:
Ověření dispozičního a rozměrového řešení zadavatel požaduje z toho důvodu, že má jako podklad k dispozici pouze původní projektovou dokumentaci z roku 1980, která nebyla aktualizována a v současné době některé její části nemusí odpovídat skutečnosti.
Zadavatel nepožaduje předání ověření dispozičního a rozměrového ověření, jak je uvedeno v dotazu, ale požadujeme ověření a v případě zjištěných odchylek tyto zapracovat do PD na zateplení budovy.
Co se týče zpracování PENB na „nový stav“ budovy, dodavatel nacení vše potřebné, tak aby PENB odpovídal příslušné vyhlášce. Zadavatel má k dispozici zpracovaný PENB z r. 2015.

Dotaz:
Má být součástí zhotovené dokumentace též projekt vzduchotechniky (VZT)?

Odpověď: Projekt vzduchotechniky nebude součástí projektové dokumentace.