Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zpracování PD – odbahnění Zámeckého rybníka
Odesílatel Petra Šivrová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.05.2018 11:02:25
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

DOTAZ:
Popis v zadávací dokumentaci " aktuální stav bahna (možno nárůstovou metodou k již provedenému technickému řešení, při zohlednění studie rizik nebude zadavatel vyžadovat nové měření bahna) " - z hlediska zjištění skutečného množství sedimentů se domníváme, že navržený způsob není odpovídající a mělo by být provedeno nové zaměření množství sedimentů s předpokladem měření na vodě, neboť se asi rybník nebude z důvodu měření vypouštět.
ODPOVĚĎ:
V předchozím technickém řešení byla dno a hloubka bahna změřena za účasti hydrogeologa, takže dno by mělo odpovídat realitě. Při zpracování Analýzy rizik (2015), bylo provedeno nové měření. Od té doby nebyly žádné povodně, takže případné navýšení bahna bude zanedbatelné. Přesnost měření současného dna bahna je problematická, protože jde o individuální pocit konkrétního měřiče, že je s latí na aktuálním dně. V obou předchozích případech se měřilo z loďky, protože rybník nejde úplně vypustit, jen přes MVE. Případné zpřesnění bude mít proto stejně dost velkou toleranční chybu. Aby byly podmínky pro všechny stejné, doporučujeme akceptovat stávající měření.

DOTAZ:
Bude součástí zakázky i řešení odstranění sedimentů z náhonu.
ODPOVĚĎ:
Odstranění sedimentů z náhonu není součástí zakázky.

DOTAZ:
Popis v zadávací dokumentaci "množství bahna, jeho klasifikaci a uložení na příslušné skládce dle zatřídění odpadu, včetně uvedení místa skládky a nákladů na uložení" - zda je známa investorovi způsob likvidace a místo uložení a to z pohledu nutné analýzy sedimentů pro různé lokality likvidace s vazbou výsledky minulých průzkumných prací.
ODPOVĚĎ:
Stávající rozbory bahna jsou k disposici a to jak z předchozího řešení, tak ze studie rizik. Tuto oblast bude řešit PD.

DOTAZ:
Popis v zadávací dokumentaci " Zpracování, projednání a odsouhlasení dokumentace v rozsahu vymezeném obecně závaznými předpisy včetně zajištění potřebných pravomocných povolení, v rozsahu dokumentace pro provádění stavby (DPS) dle vyhlášky čís. 499/2006 Sb. - zda by se nemělo jednat i o dokumentaci pro povolení stavby dle příslušné přílohy vyhlášky 499/2006 Sb.
ODPOVĚĎ:
Nejedná se o novou stavbu, ale o udržovací práce. Je na rozhodnutí vodoprávního úřadu, zda vydá stavební povolení, ale spíše půjde o ohlášení udržovacích prací. Vzhledem k charakteru stavby musí být vyjádření CHKO, Povodí Ohře, Rybářského svazu, odboru ŽP (odpady, ovzduší …), stanovisko hygieny a dalších DOSS. Tato činnost je součástí PD.

DOTAZ:
Bude požadováno příslušným orgánem státní správy na úseku ochrany přírody biologické hodnocení dle zákona č.114/1992 nebo jiné průzkumné práce (botanický nebo zoologický průzkum).
ODPOVĚĎ:
Musí být vyjádření CHKO.