Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení 2/Výměna oken v objektu Mírové náměstí č.p. 242, Děčín IV
Odesílatel Jitka Jarošová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.01.2019 10:52:11
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

K dotazu č.1:
Hliníkové okno lze vyrobit od výšky 300mm - pozice 5 má výšku 330mm. U pozice 6 (výška 250mm) pokud to nejde vyrobit, bude použito okno pevné, neotvíravé - jedná se pouze o jeden kus.

K dotazu č.2:
Požadavek na atypické otvírání horního křídla s panty nahoře (nepraktické možná z pohledu výrobce, ale určitě ne z pohledu uživatele), byl stanoven na základě stávajících oken, které mají stejný systém a z hlediska lepší dostupnosti otvírání a hlavně mytí a údržby horních okenních křídel.

Původní zpráva

Datum 23.01.2019 14:10:20
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz č. 1:
Jako výrobce otvorových výplní si dovolujeme zadavatele upozornit na skutečnost, že hliníková okna poz. 05 (900x330) a 06 (900x250) nelze v uvedených rozměrech vyrobit. Pro vyrobitelnost hliníková okna se sklopným křídlem je nutno uvažovat s minimálním rozměrem výšky 440 mm. Žádáme Vás tímto o změnu rozměru (výšky) u těchto položek. Pokud zadavatel trvá na rozměrech z tabulky oken, žádáme Vás o sdělení, který ověřený výrobce umí okna se sklopným křídlem těchto rozměrů vyrobit.

Dotaz č. 2:
Dovolujeme si zadavatele upozornit na nepraktický požadavek - panty na horním rámu nadsvětlíků u dřevěných EURO oken. Vhodnějším řešením by bylo jednoznačně zvolit možnost otevírání pomocí pákového ovladače dostupné z podlahy. Žádáme Vás tímto o změnu způsobu otevírání - jedná se o standardní řešení.
Pokud zadavatel trvá na svém požadavku - panty na horním rámu nadsvětlíků u dřevěných EURO oken, žádáme Vás o sdělení, který ověřený výrobce Vámi požadované řešení běžně nabízí.