Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení <skrytý název>
Odesílatel Jitka Jarošová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 08.04.2019 14:33:41
Předmět Sdělení zadavatele

Zaslaný text:
V návaznosti na včerejší prohlídku staveb a opětovné prostudování vaší zadávací dokumentace zasílám námitku k odstavci č.5 Doba provedení díla.
S ohledem na požadovaný termín zahájení prací na květen 2019 a současně s ohledem na datum vypsání této soutěže, není možné takový termín splnit.
Vámi uvedený termín vůbec nepřipouští nutnou lhůtu pro vyjádření dotčených orgánů v rámci stavebního řízení, které musíme oslovit a musí být ještě před započetím prací.
Je zde důvodná obava, že takto vypsané podmínky výběrového řízení, kdy Doba realizace skládající se z 20% váhy na přípravné práce a 80% váhy na realizaci, jež tvoří 35% Váhy kritéria v celkovém hodnocení, může zvýhodnit některého z uchazečů, který je na tuto zakázku již připraven.
Jakmile je hodnotícím kritériem termín přípravných a realizačních prací, musí nutně reflektovat obvyklé lhůty nutné pro: vyřízení stavebního povolení - ohlášky, projekční činnosti, výrobu výtahů, samotnou realizaci
Domnívám se, že tak je výběrové řízení vypsáno je v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách a nastavené podmínky mají mít reálný a splnitelný rámec, který nebude nikoho omezovat ani zvýhodňovat.

Odpověď zadavatele:

Dne 04.04.2019 obdržel zadavatel prostřednictvím e-mailu text označovaný odesílatelem jako námitka, jedná o veřejnou zakázku malého rozsahu, proti kterým není možno podávat námitku.
Přesto zadavatel k tomuto textu uvádí, že nejprve budou prováděny na základě výzvy přípravné práce (hodnoceny v rámci dílčího kritéria 20 %) a po jejich dokončení bude předáno staveniště pro vlastní realizaci prací (hodnoceno v rámci dílčího kritéria 80 %). Realizace bude zátěžová pro nájemníky těchto domů a to z důvodu, že tyto domy obývají i tělesně postižení občané.
Termín zahájení prací je pouze předpokládaným termínem. Zahájením je myšleno datum zahájení přípravných prací. Pokud zvolená technologie bude vyžadovat příslušná povolení, vyjádření atd. příslušných orgánů je nutné lhůty pro získání těchto dokladů zahrnout do termínu přípravných prací.
Před zahájením zadávacího řízení byl osloven stavební úřad MM Děčín s ohledem na nutnost vydání stavebního povolení na tyto práce. Bylo sděleno, že stavební povolení není v tomto případě vyžadováno.