Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Údržba zeleně – Chrochvice
Odesílatel Ing. Věra Havlová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.02.2021 12:53:01
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel doporučuje k vytvoření nabídky využít vložený formulář nabídky, který účastníka navede co je součástí nabídky.
Dotaz

Základní otázka zní, v předpokládané hodnotě je zohledněn i poplatek za likvidaci zeleně, který činní 591 kč za tunu vč. DPH. Tato cena zvyšuje náklady na provedení zakázky a my jsme schopni tuto zeleň nabídnout i hospodářským subjektům zdarma. Je tato varianta akceptovatelná? Či kompostáren.
Druhá otázka zní, zda je možné v případě úspěšného výběrové řízení jednat o bodech v návrhu smlouvy, kde je uvedeno značné množství smluvních pokut, které jsou dle našeho názoru a zkušeností nadstandartní.
Odpověď
ad 1)
Při stanovení ceny je zohledněn poplatek za likvidaci zeleně – cena je stanovena včetně likvidace odpadu, odpad je možné využít.
Je možné biologicky rozložitelný odpad nabídnout i hospodářským subjektům (kompostárna) – město v čl. VII bod 1.11. požaduje do 31.3. kalendářního roku předložit doklady o využití či likvidaci odpadů včetně biologicky rozložitelných odpadů ze zeleně a předložit evidenci způsobu využití či likvidace za uplynulý rok.
ad 2)
Po uzavření smlouvy lze provádět změny smlouvy pouze v mezích Zákona, v části smluvních pokut nejsou možné.