Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka PC, notebook. monitor, SW
Odesílatel Ing. Věra Havlová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.09.2022 12:15:29
Předmět vysvětlení zadávací dokumentace 2

Zadavatel trvá na původním znění podmínek plnění.

Zdůvodnění
Vzhledem k tomu, že je zadavatel povinen prokázat, v případě softwarového auditu či jinému obdobnému typu kontroly, legálnost a řádnost užívání softwarových licencí, je požadováno dodání tzv. krabicové verze software bez instalačního média (produktový klíč bude v nerozbaleném obalu). Zadavatel tak předchází možnému riziku, spočívajícímu v případných technických problémech, poškození reputace a vynaložení dalších finančních nákladů, zejména pak za účelem náhrady vzniklé škody a pokuty nebo za účelem pořízení software nového, či z hlediska zátěže časové a odborné při řešení dané situace.

Původní zpráva

Datum 31.08.2022 11:37:39
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
k vysvětlení:"Akceptován bude pouze software tzv. v krabici, nerozbalený, s originálním štítkem a distribucí určenou pro evropský trh. Nikoli pouze produktový klíč." bychom rádi dodali:

"Vyžadování pouze krabicové verze je dle našeho názoru diskriminační.

Výrobce nabízí krabicové i elektronické licence a ty jsou si z licenčního práva rovné. Elektronické jsou navíc levnější, odpadá cena za fyzický box. Pokud postupujete při pořizování software jako řádný hodpodář v případě nákupu 24 licencí software Microsoft Office bude rozdíl mezi oběma variantami minimálně 10.000 CZK.

Navíc, u elektronických licencí je možné v případě druhotného software vyžádat klíče před podpisem smlouvy a tyto lze přes oficiální distributory ověřit u výrobce.

Z tohoto důvodu požadujeme akceptovat i elektronické licence."

Děkuji