Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava mostu a MK po povodních, Bělá - Děčín
Odesílatel Petra Šivrová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.12.2023 07:35:07
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace - č. 3

DOTAZ:
Dobrý den,
v souvislosti s přípravou nabídky si dovolujeme zadavatele požádat o vysvětlení zadávací dokumentace. Konkrétně žádáme o doplnění ZD o plán organizace výstavby (pro SO 101 a SO 104) v případě realizace aktivní zóny.
Dále doporučujeme zadavateli zvážit možnost provedení konstrukce mostu (SO 201) z betonových prefabrikátů. Tím by došlo nejen ke zkrácení doby výstavby objektu, ale minimalizovala by se i možnost znečištění vod závadnými látkami.

ODPOVĚĎ:
k dotazu č. 1 – POV pro sanaci aktivní zóny:
V souhrnné TZ a ve vzorovém příčném řezu je pro sanaci aktivní zóny vše popsáno (ve které fázi provádět, z jakého materiálu, v jaké tloušťce, za jakých podmínek, apod…). Platí pro oba stavební objekty, tj. SO 101 a 104. Dále zadavatel odkazuje na zpracované DIO, které je součástí zadávací dokumentace. Zde je popsán režim v pracovní době a mimopracovní dobu, tj. v pracovní době musí být umožněno chodcům stavbou bezpečně projít a mimopracovní dobu se musí zajistit průjezd stavbou dopravní obsluze.

k dotazu č. 2 – vyjádření autorského dozoru ke změně konstrukce při opravě mostu:
Pokud zhotovitel měl dotaz na použití železobetonových trub, tak vzhledem ke zmenšení průtočného profilu a krytí betonového potrubí pod vozovkovými vrstvami toto bylo konzultováno se správcem toku a bylo zamítnuto. Bylo požadováno maximálně zvětšit průtočný profil, proto byla dohodnuta varianta přímo pojížděné železobetonové nosné subtilní konstrukce. Je třeba brát v potaz také šikmost mostu, kde prefabrikované dílce nebudou vyrobené v požadované šikmosti krajních dílců, (rovnoběžnou hranou s komunikací) a na každé straně mostního objektu je vedení inženýrských sítí (plynovod a sdělovací vedení). Dále upozorňujeme na skutečnost, že pod stávajícím mostem je uloženo vedení stávajícího vodovodu, které bude pravděpodobně procházet základovými konstrukcemi mostního objektu a bude zde součinnost se SČVK a.s. při založení nových chrániček.

Zadavatel sděluje, že práce budou provedeny dle schválené projektové dokumentace a dle platného stavebního povolení.


Upozorňujeme účastníky, že skončila lhůta pro podání žádosti o vysvětlení ZD.