Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zajištění výkonu TDS k akci s názvem "Instalace nových fotovoltaických elektráren na veřejných budovách města Děčín
Odesílatel Petra Bláhová
Organizace odesílatele Statutární město Děčín [IČO: 00261238]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.04.2024 06:16:23
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 1

Dobrý den,

Dotaz:
Prosím o upřesnění požadavků na prokázání kvalifikace, dle bodu 5.2.c Výzvy k podání nabídky. Splnění odborné způsobilosti je požadováno autorizací v oboru technologická zařízení staveb. Můj dotaz je, zda není možná i autorizace v oboru technika prostředí staveb specializace elektrotechnická zařízení (IE02, TE03) ? Dle rozsahu oborů a specializací ČKAIT autorizace technika prostředí staveb spec. elektrotechnická zařízení se vztahuje na vnitřní a venkovní rozvody elektro v areálu staveb. Technologická zařízení staveb je spíše pro rozvodné soustavy.

Odpověď:
Zadavatel trvá na prokázání kvalifikace autorizací v oboru technologická zařízení staveb dle rozsahu oboru pro autorizované inženýry a techniky (IT00, TT00):
Stavby, kde technologické zařízení je pro stavbu určující. V rámci oboru se řeší technologická a technická zařízení také v rámci stavebních objektů. Jedná se zejména o stavby s technologickým zařízením výrobním i nevýrobním pro těžbu a úpravu uhlí, rud a nerostných surovin, plynárenství, výrobu a rozvod technických a topných plynů a kapalin včetně souvisejících zařízení, energetiku, teplárenství, výrobu elektrické energie včetně přípojných a rozvodných sítí a souvisejících zařízení, veřejné osvětlení, které není součástí stavby, hutní a metalurgickou výrobu, strojírenskou výrobu, chemický, farmaceutický a potravinářský průmysl, spotřební průmysl, průmysl stavebních hmot a keramiky, dopravu a skladování, sítě a zařízení elektronických komunikací včetně zařízení informačních technologií, vedení a zařízení pro přenos dat a další veřejnou technickou infrastrukturu, zemědělskou a lesnickou výrobu, stavby technologických zařízení čistíren odpadních vod instalovaných do kanalizačních systémů a technických zařízení na vnitřní kanalizaci podléhající zákonu o vodách. Dále stavby a zařízení staveb zahrnující vyhrazená technická zařízení, vyhrazená požárně bezpečnostní zařízení a prostředky k ochraně životního a pracovního prostředí, zařízení staveb občanské vybavenosti a zařízení na kontrolu a řízení technologických procesů. Řešení využití netradičních forem energie.